کاکتوس ها

ساخت وبلاگ

کاکتوس گیاهی است از تیره کاکتوسیان (Cactaceae) تیره‌ای از میخک‌سانان که اغلب خاردار و گوشتی هستند.

کاکتوس در ابتدا تنها در شمال و جنوب و نواحی مرکزی آمریکا رشد می‌کرد اما امروزه در بسیاری از مناطق گرم و خشک جهان توسط مردم پراکنده شده کاکتوس طی طوفان‌های ناگهانی آب ذخیره کرده و آب ذخیره شده را طی ماه‌های خشکسالی به مصرف می‌رساند. کاکتوسیان در ایران گونهٔ بومی ندارند.

بیشتر کاکتوس‌ها ریشه‌های عمیقی داشته و ساقه شبکه مانندی دارند که به‌عنوان منبع ذخیره آب عمل می‌کنند ساقه کاکتوس توسط تیغ‌هایی محافظت می‌شود. کاکتوس‌ها برگ‌های خیلی کوچکی داشته یا اصلاً برگ ندارند.

تکثیر رویش کاکتوس ها به دو روش انجام میگردد: قلمه زدن  پیوند زدن

قلمه زدن : 

عمده‌ترین تکثیر رویشی کاکتوس‌ها قلمه زدن (به انگلیسی: Cutting) است. قلمه زدن در کاکتوس به فصل بستگی دارد و بهترین فصل برای آن اوایل تابستان می‌باشد. به‌طوری‌که آن‌ها را در یک بستر سبک و محیط با رطوبت کافی با آبیاری منظم کشت می‌کنند. اما قبل از اینکه قلمهٔ کاکتوس مخصوصاً کاکتوس‌های گوشتی نظیر سرئوس‌ها وارد بسترهای کشت شوند باید شیرآبه گیاه را قطع کرد. برای انجام چنین عملی قبلاً قطعات جدا شده یا قلمه‌های کاکتوس را به مدت چندین ساعت در معرض تابش مستقیم آفتاب در تابستان قرار می‌دادند تا اینکه جریان شیرآبه قطع می‌شد و سپس اقدام به کشت آن می‌کردند. اما امروزه با توجه به اینکه ریشه‌دار کردن گیاهان در کمترین زمان حائز اهمیت است قلمه‌ها را در آب ولرم حدود ۴۵ درجه سانتی گراد قرار می‌دهند؛ که در نتیجه جریان شیرآبه قلمه‌ها قطع می‌شود. سپس آن‌ها را در بستر کاشت قرار می‌دهند. روش معمول این است که قلمه با توجه به سطح برش داده شده چند روزی در سایه و سپس در شن خالی کاشته می‌شود در قلمه باید قطعه را ازته کاکتوس ببریم.

پیوند زدن:

کار دیگری که بیشتر به‌عنوان یک هنر به نظر می‌رسد عمل پیوند (به انگلیسی: Grafting) در کاکتوس است. آنچه مسلم است سرئوس‌ها یا کاکتوس‌های مخروطی، پایه‌های بسیار خوبی برای بیشتر مامیلاریاها یا اوپنسیه‌ها هستند. از پای‌های خوب دیگر سند پدرو است.

معرفی چند گونه کاکتوس:

کاکتوس ماملیاریا:

این نوع از انواع کاکتوس به خاطر خارهای ابریشم‌مانندی که دارد بالشتک سوزن نامیده می‌شود. پرورش این کاکتوس کار بسیار آسانی است. هر کسی می‌تواند این کار را انجام دهد. برای همین این کاکتوس برای کسانی که فکر می‌کنند چیز زیادی درباره‌ی باغبانی نمی‌دانند و به دنبال گیاهی می‌گردند که در خانه پرورش دهند، می‌تواند انتخاب خوبی باشد. هم‌چنین اگر می‌خواهید خانه‌تان را رنگارنگ کنید شانس آورده‌اید. کاکتوس بالشتک سوزن با سایه‌های صورتی، نارنجی، بنفش کم‌رنگ، زرد، و سفید وجود دارد. یکی دیگر از دلایل پرورش این کاکتوس این است که میوه‌ای شبیه به توت با طعم توت‌فرنگی دارد. با این حال باید مراقب خارهای منحنی آن باشید. این کاکتوس فضای زیادی نیاز ندارد و آب کمی برایش کافی است .

اپونتیاباسیلاریس:

برگ های این کاکتوس شبیه دم سگ آبی است و اینگونه از کاکتوس محبوبیت زیادی دارد. رشد این گیاه به نور کافی نیاز دارد و نباید به آن بیش از حد آب داده شود.

کاکتوس کلاه قرمز:

کاکتوس کلاه قرمز کاکتوس یاقوتی هم نامیده می‌شود. این نوع از انواع کاکتوس به آب خیلی زیادی نیاز ندارد، اما به مراقبت احتیاج دارد. قسمت یاقوتی میانه‌ای با نور ندارد اما قسمت سبز رنگ پایین به کمی نور نیاز دارد. برای همین بهترین محل برای قرار دادن این کاکتوس بالکن است.

اچینوسرئوس ریجیدیسموس:

این این نوع از انواع کاکتوس برای پرورش در خانه بسیار ایده‌آل است. بهترین جا برای قرار دادن آن گوشه‌ی جنوب غربی خانه است تا بتواند در طول روز حدود ۴ تا ۶ ساعت نور خورشید دریافت کند. این کاکتوس فقط زمانی به آب نیاز دارد که خاک آن خشک باشد. نگه‌داری از آن آسان است و در طول تابستان کمی رنگ ارغوانی دارد.

کاکتوس سرئوس تتراگونوس:

هرچند از این کاکتوس به عنوان حصار استفاده می‌شود اما می‌توان آن را در گلدان در داخل خانه نیز نگه‌داری کرد. این گیاه با جذب نور خورشید و در جهت نور رشد می‌کند. 

کاکتوس هاورثیا:

به نور زیادی احتیاج ندارد بنابراین می‌توانید آن را داخل خانه نیز نگه‌داری کنید.

 کاکتوس سرئوس پرویانوس :

از آن‌جا که میوه‌ی این کاکتوس خوراک پرندگان است، با کاشتن این کاکتوس پرندگان را به باغچه‌تان جذب می‌کنید.

منبع:

ویکی پدیا

بازده

کاسکو ها...
ما را در سایت کاسکو ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : danestany1 بازدید : 287 تاريخ : پنجشنبه 14 آذر 1398 ساعت: 23:51